Oude en Antieke Bouwmaterialen

  • Nederlands
  • Français
  • English
  • Deutsch

Antieke stenen vloeren en tegels (vloertegels en wandtegels)

Antieke stenen vloeren en tegels

Antieke vloerstenen voor een rustieke en landelijke inrichting

Vloeren bestaan er in allerlei soorten en materialen. Wie een stenen vloer verkiest boven een houten plankenvloer of parket, vindt bij Antieke bouwmaterialen Verschaeve een ruime keuze antieke stenen vloeren, vloertegels en zelfs wandtegels. Wij zijn immers gespecialiseerd in de recuperatie van oude en antieke bouwmaterialen. De stenen vloeren zijn verkrijgbaar in een grote variatie van afmetingen, kleuren en materialen.

Rustieke en antieke vloeren uit historische boerderijen, huizen, kloosters, kerken en kastelen

Antieke vloertegels geven uw interieur een warme en authentieke uitstraling. Denk maar eens aan het effect van een zogenaamde kloostervloer in een landelijke ingerichte woning. Vloertegels (ook antieke vloeren) zijn bovendien uitermate geschikt voor vloerverwarming.

Zuiderse terracotta vloeren worden al eeuwen in talrijke woningen in zuiderse landen waaronder Frankrijk en Italië gebruikt. Met hun warme beige tot diepbruine of vurige aardekleuren, stralen deze stenen vloeren een uitgesproken warme sfeer uit. Deze tegels zijn prima geschikt voor het betegelen van landelijke en rustieke keukens en badkamers. Een prachtig, authentiek effect krijg je met onze historische plavuizen, die gerecupereerd worden uit oude huizen, kloosters, boerderijen en kastelen. Deze antieke, natuurstenen vloertegels of ambachtelijk beschilderde cementtegels met plaatselijke motieven, geven uw woning een rijk en authentiek karakter.

Ook antieke wandtegels hebben we vrijwel permanent beschikbaar. Beeldt u zich de prachtige effecten eens in welke u met antieke wandtegels kan bekomen in uw landelijke keuken, rustieke badkamer, douche of als betegeling voor de achterwand van een antieke schouw.

Vakkundig advies voor antieke vloertegels en wandtegels

Droomt u van een mooie stenen vloer in uw gerenoveerde historische woning of nieuwe woning in landelijke, rustieke stijl, vraag ons dan gerust professioneel advies. Bezoek vrijblijvend onze showroom en laat u verrassen door de mogelijkheden om verschillende antieke stenen vloertegels of wandtegels met elkaar te combineren. Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze.

Bezoek ook onze ruime showroom te Kuurne.

 

Je vindt er heel wat unieke stukken. Niet alles staat immers in detail op onze website. Wil je ideeën opdoen of dat ene unieke stuk vinden waar je al lang van droomt? Kom gerust langs en neem de tijd om onze showroom te doorsnuffelen.