Oude en Antieke Bouwmaterialen

  • Nederlands
  • Français
  • English
  • Deutsch

Antieke kachels

oude en antieke kachels

Met een antieke kachel haalt u de sfeer van toen terug in huis. Vroeger diende de kachel als belangrijkste verwarming in een woning. In de meeste gevallen stond de kachel in de ruimte waar men het meeste zat: de keuken of de leefruimte.

In families met een hogere standaard werd meestal gekozen voor een antieke kachel met bloemen of ornamenten. De kachel vormde het warme middelpunt van het vertrek en weerspiegelde de levensstandaard van het gezin.

Het voordeel van antieke kachels

Het voordeel van een antieke kachel is dat ze de hoogste temperaturen kunnen verdragen. Dit betekent dat ze zowel voor hout als kolen geschikt zijn.
Bovendien heeft een antieke kachel een hoog rendement want het belangrijkste kenmerk van een antieke kachel is toch wel dat hij lang kan branden met dezelfde brandstof. Dit is een resterend kenmerk van vroeger, aangezien antieke kachels, ook toen al, zo zuinig mogelijk moesten zijn. De vaak massief gietijzeren mantel zorgt ook voor een lange restwarmte wanneer de kachel geen brandstof meer heeft.

We hebben regelmatig een aantal antieke kachels op voorraad. Ze werden met zorg geselecteerd, gereinigd en indien nodig vakkundig hersteld.

 

 

Bezoek ook onze ruime showroom te Kuurne.

 

Je vindt er heel wat unieke stukken. Niet alles staat immers in detail op onze website. Wil je ideeën opdoen of dat ene unieke stuk vinden waar je al lang van droomt? Kom gerust langs en neem de tijd om onze showroom te doorsnuffelen.